Toppturfestival i fantastiske Lofoten - Henningsvær. Toppturer, skikjøring, skrefiske og festivalstemning. En tur du aldri vil glemme

The Lofoten Experience

Toppturer, skreifiske, nordlys.

4 dager med NordNorsk eventyr 

 

 

THE LOFOTEN EXPERIENCE 2022

24 Mars – 27 Mars 2022
31 Mars –    3 April 2022

Bli med på et 4 dagers eventyr i Lofoten. Festivalen byr på 3 skidager med guide i små grupper tilpasset ditt nivå. Vi bor svært godt på Henningvær Bryggehotell by Classic Norway som ligger på kaikanten i Henningsvær havn.  På kveldene nyter vi gode måltider på to av Henningsværs beste resturanter. 

Det hele toppes med et Beach Party på en av Lofotens vakre sandstrender, en ettermiddag på havet med skreifiske og livemusikk i en autentisk rorbu på kveldene.

The Lofoten Experience er en “Feelgood” toppturfestival i Norges mest spektakulære natur. Festivalen er liten og intim med maks 50 gjester, stor nok til at det blir skikkelig festivalsteming men samtidig intim nok til at alle blir kjent med alle.

Spektakulære fjell som speiler seg i havet, det unike NordNorske lyset og ikke minst fiskeværet Henningsvær er rammen for 4 dager med eventyr. Det er noe helt spesielt å spenne på seg skiene i fjæresteinen og straks begynne på oppstigningen til alpine fjellformasjoner.

Skikjøringen passer for alle; de som vil kan få utfoldet seg i bratt terreng, mens andre kan kose seg i åpent og lekent terreng. Å få avslutte skidagen på skreifiske, eller på en strand som er som tatt ut av en turistbrosjyre fra et karibisk paradis er noen at det som virkelig gjør dette til en unik opplevelse, vi kaller det The Lofoten Experience.

 

Testimonials

En fantastisk opplevelse i Norges fineste natur. Arrangøren klarte å skape en herlig ramme rundt hele arrangementet med gode turer til fantastiske topper. Gruppene ble satt sammen slik at alle fikk mye ut av turene og nedkjøringene. Når vi ikke var på tur hadde arrangøren planlagt grilling på stranden, skreifiske, afterski i Klatrekafeen og fantastiske måltider, alt dette sammen med nydelige mennesker som bare smiler gjorde dette til den beste festivalen jeg noen gang har vert på, anbefales på det sterkeste.

 Ørjan Andersen

Kanonbra fra ende til annen!!! For en energi og en gjestfrihet dere bød på. Dere sørget for at alle koste seg. Jeg er så imponert! Jeg smiler enda

Helen Todal

Magisk helg – utrolig proft opplegg! Kosa meg glugg. Må være Norges beste toppturfestival

Mette Domaas

Høydepunkt

Toppturene

Det er ikke uten grunn at skientusiaster får stjerner i øynene når Lofoten blir nevnt! Lofotens spektakulære natur med spisse tider og panoramautsikt mot hav, fjord og fjell i kombinasjon med perfekt skiterreng gjør dette til helt unik skiopplevelse. VI har små grupper tilpass ditt ferdighetsnivå, ledet av erfarne guider fra NordNorsk klatreskole.

Båttur og skreifiske

Fredagen tar vi afterskien om bord på en skikkelig skute og drar til havs. Like utenfor Henningsvær ligger de beste områdene for å fiske Skrei og vi har en liten fiskekonkurranse mellom skigruppene mens vi ser solen går ned bak Lofotveggen. Dette er en unik måte å avslutte en skidag på!

Afterski og Livemusikk

Fredag og Lørdagen avsluttet på legendariske Klatrekafeen, et helt unikt sted, godt beskrevet av For å sitere Stein P Aasheim: “… en underlig hybrid av engelsk pub, nepalsk tea house, fortausrestaurant i Nice og base camp på Everest.”

Litt utpå kveldene vi inntar bandet scenen og vi byr på livemusikk med skikkelig trykk i. Her tar det ikke lange tiden før dansegulvet er fylt opp og stemmingen går i taket.

Henningsvær

Verdens vakreste fiskevær omringet, av hav og mektige fjell. Fiskeværet har en rekke restauranter, kafeer og barer, samt flere gallerier med internasjonal klasse over seg. Om en skulle være uheldig med været en dag, eller bare ønsker en rolig dag for seg selv så har en alle mulighet til å få en fantastisk dag i nærområdet.

Beachparty

Om været tillater det så sparkes festivalen i gang på en nydelig sandstrand like utenfor Henningsvær hvor vi griller, nyter noen kalde Lofoten pils og blir kjent med hverandre. Stranden byr på magisk utsikt mot hav og fjell og gir et godt innblikk i hva en kan forvente seg av naturopplevelser de neste dagene.

Festivalstemning

Festivalen er liten, med maks 55 deltagere og enten du reiser som en gruppe eller alene blir du fort godt kjent med de andre deltagerne og vi blir kjapt en sammensveiset gjeng. Det er full fart fra morgen til kveld med skiturer, afterski, båttur, middager, livemusikk og dansing. Om du deltar på alt eller deler er opp til deg.

Passer dette for meg?

Vi vet det er lett å tenke at en toppturfestival ikke passer for en selv, at dette er for erfarne skikjører og eventyrer. I så fall må vi få rette opp i dette inntrykket. Alle turene våre forgår med erfarne guider, og vi har turer som passer for alle ferdighetsnivåer. Vår eldste deltager har vært 70 år, flere har nettopp startet med toppturer, mens andre søker til den ekstreme fjellsiden.

Flere av gjestene våre reiser alene, og de blir kjapt en del av Festivalgjengen.

Dag for dag program

Festivalen starter kl 16:00 med ett Beachparty på en sandstrand like utenfor Henningsvær (om været tillater det). He serveres enkel grillmat og noe å drikke med utsikt til Lofotveggen.
Dette er en god anledning til kjenne på Lofotstemningen og bli kjent med de andre deltagerne.
Etter 1-2 timer returnere vi til Henningsvær Bryggehotell. Da blir litt alene tid for å slappe av eller utforske det sjarmerende fiskeværet vi bor i før vi møtes til middag på Klatrekafeen.

Fredag, og første fulle festivaldag. Etter en deilig frokost på hotellet samles i vi resepsjonen for å få en introduksjon om forholdene i fjellet og turene som skal bli gått, før man finner skigruppen man skal være i denne dagen og drar til fjells. Vi returnere til hotellet ca kl 16,og det serveres en et varm mellommåltid før vi drar til sjøs for skreifiske og å se solen gå ned bak Lofotveggen. Vi er tilbake til hotell ca kl 20:00 slik at man rekker å få en dusj før det er middag på hotellet kl 21:00. For de som vi fortsette kvelden (noe vi tror alle vil) så drar vi videre til Klatrekafeen som ligger like ved hotellet for live musikk, dansing og hygge.

Vi møtes i resepsjonen og finner skigruppene før vi igjen drar til fjells for nye opplevelser. Denne dagen har vi god tid til å lange turer eller bare nyte utsikten. Det vil variere litt når vi er tilbake på hotellet, da dette er avhengig av hvilke turer en går. Når du ankommer hotellet så står det ett varmt mellommåltid å venter på deg. Nå får du litt tid for deg selv, enten til å hvile ut, eller å nyte dette fantastiske stedet vi bor på. Middagen på kvelden blir på Klatrekafeen, hvor vi etter hvert går over i festmodus med en ny runde live musikk, dansing og hygge.

Siste dag. Vi møtes igjen i resepsjonen for å samles i skigruppen før vi drar avgårde for festivalens siste skidag. De som har tidlig fly levere bagasjen i resepsjonen så leverer vi den på flyplassen (med unntak av de som skal til Evenes) For de som har sent fly vil det være mulig å returnerer til hotellet for en dusj før avreise.

Lofoten har blitt et populært topptur område de siste årene, men fremdeles er skiturismen i sin spede begynnelse og det langt mindre aktivitet her enn i andre områder. Fjellene er spisse og alpine, og strekker seg rett opp fra havet. Toppene ligger på mellom 500-1000 meter, og utsikten fra samtlige er spektakulær. Som regel tar en på seg skiene rett utenfor bilen og starter umiddelbart oppstigningen. Er man sprek nok går man flere topper på en dag eller man kan gi seg etter en topp. Nedkjøringen byr på alt fra fine åpne sletter til bratte og eksponerte sider. Uavhengig av ferdighetsnivå så finner en noe som passer.