Toppturfestival i fantastiske Lofoten - Henningsvær. Toppturer, skikjøring, skrefiske og festivalstemning. En tur du aldri vil glemme

Toppturfestival i Lofoten

The Lofoten Experience

Toppturer, skreifiske og nordlys 

4 dager med NordNorsk eventyr 

 

 

Liten, intim og eksklusiv

 maks 60 deltagere

 

4-7 April 2024

Vi har sydd sammen det vi mener er det aller beste Lofoten har by på til en helt unik langhelg hvor du vil få oppleve magiske fjelltopper, fantastisk skikjørng, nydelige sandstrender, lofotfiske, god mat, afterski og livemusikk. Vi mener dette gir deg den ultimate opplevelsen av Lofoten, bli med på The Lofoten Experience 2024.

I løpet helgen får du oppleve Lofotens fantastiske natur gjennom 3 dager på topptur med Guide i smågrupper ( 6 personer pr gruppe) tilpasset ditt ferdighetsnivå. I tillegg til toppturer og skikjøring får du være med ut på havet og smake på Lofotfiske, samt fri tilgang til Lofotens mest spektaklulære utendørs SPA gjennom hele helgen. Alt inkludert til prisen!

 

Pris for festivalen avhenger av hvilke type rom / rorbu en velger å bo i. Sjekk gjerne ut de ulike variantene.

I 2024 ønsker vi å ta deg enda tettere på det beste i Lofoten. Derfor har vi flyttet festivalen til Skårungan, som ligger like utenfor det ikoniske fiskeværet Kabelvåg.

Her har vi et optimalt utgangspunkt for både toppturer, skreifiske, avslapping, felleskap, alenetid, god mat og drikke. Festivalcampen ligger helt i fjæresteinene, med utsikt mot de spektakulære fjellene, som omkranser Lofoten.

Skårungan består av sjarmerende hotell og oppgraderte rorbuer, med alle nødvendige fasiliteter.

Stedet kan også friste med egen gin-bar. Eller hva med et besøk i det fantastiske utendørsspaet? Her kan du drømme deg bort og slappe av, i både boblebad og badstue.

På ettermiddagen og kvelden kan du glede deg til Skreifiske, spa, afterski eller livemusikk.

Gjennom hele festivalhelgen skal vi selvfølgelig også passe på deg og gi deg god service. Våre reiseledere tar hånd om alt det praktiske, fra du ankommer Svolvær Lufthavn, til du drar,

Du skal kun tenke på å nyte opplevelsen av Lofoten.

Vi garanterer vi deg en fantastisk langhelg.

Meld deg på. Snart er det din tur til å bestige fjellene, som hvert år besøkes av toppturentusiaster fra hele Europa. Ikke rart at Lofoten står på de fleste ski- og snowboard entusiasters bucketlist.

Toppturfestivalen er nemlig ikke bare et besøk i Lofoten. Dette er The Lofoten Experience.

The Lofoten Experience 

4-7 April 2024

Testimonials

“Mange nivå over andre turer jeg har vært på (og jeg har vært på mange turer) ! Fra første møte med reiseledere, til måltider og afterski, alt i stjerneklasse. Dere har på forhånd tenkt på ting vi ikke visste vi ønsker oss på en skihelg! “

Maria Flaate

Kanonbra fra ende til annen!!! For en energi og en gjestfrihet dere bød på. Dere sørget for at alle koste seg. Jeg er så imponert! Jeg smiler enda

Helen Todal

Magisk helg – utrolig proft opplegg! Kosa meg glugg. Må være Norges beste toppturfestival

Mette Domaas

The Lofoten Experience 

4- 7 April 2024

Høydepunkt

Toppturene

Det er ikke uten grunn at skientusiaster får stjerner i øynene når Lofoten blir nevnt! Lofotens spektakulære natur med spisse tider og panoramautsikt mot hav, fjord og fjell i kombinasjon med perfekt skiterreng gjør dette til helt unik skiopplevelse. Under festvialen får du 3 dager på ski med lokalkjente guider. Vi har små grupper tilpasset ditt ferdighetsnivå, ledet av erfarne guider fra NordNorsk Klatreskole.

Til havs på skreifiske

Fredag , og første hele festivaldag tar vi afterski til et helt nytt nivå. Vi går nemlig om bord på en skikkelig fiskeskøyte og drar til havs. Like utenfor Skårungen ligger de beste områdene for å fiske skrei. Vi tester fiskelykke og konkurranseinstinkt med en liten, uhøytidelig fiskekonkurranse mellom skigruppene. Bli med på en afterski helt utenom det vanlige.

Lofotens mest spektakulære spa

Her er det muligheter for både boblebad, badstue og en vinterdukkert i sjøen. To deilige, utendørs boblebad inviterer til velfortjent rekreasjon. Badstuen har glassfasade og lokker med fantastisk havutsikt. Len deg tilbake, se mot storhavet og fjellene. Eller ta den litt lenger: De aller tøffeste lar seg kanskje friste av badebryggen like ved? Det finnes ikke et bedre rekreasjonssted for en tursliten kropp.

Beachparty

Festivalen sparkes i gang på en vakker strand, like ved campen. Ja, om ikke været viser seg fra en veldig dårlig side.Her blir det strandbar, bålpanner og kalde pils, mens vi blir bedre kjent med hverandre.

Stranden har storslått utsikt mot hav og fjell. Dette er virkelig en fin forsmak på hva du kan forvente deg av naturopplevelser de kommende dagene. Gled deg.

Afterski og Livemusikk

Fredag og lørdag drar vi på med en afterski på kaikanten med dansbar musikk og noe godt å drikke på. Eller, hva med å start afterskien i spa-avdelingen like etter ski? Lørdagskvelden blir det livemusikk etter middag og god stemning utover kvelden! 

Intim og eksklusiv festivalstemning

Toppturfestivalen er en liten, eksklusiv festival. Vi har satt en grense på maks 60 deltagere, for på vår festival er kvalitet viktigere enn kvantitet. Enten du reiser som en gruppe eller alene blir du fort godt kjent med de andre deltagerne og vi blir kjapt en sammensveiset gjeng. Det er full fart fra morgen til kveld med skiturer, afterski, båttur, middager, livemusikk og dansing. Om du deltar på alt eller deler er opp til deg. Vi er tilstede fra morgen til kveld for å bidra til at du får den best mulige opplevelsen på din tur!

Toppturene og skikjøringen

Lofoten har blitt et populært topptur område de siste årene, men fremdeles er det langt mindre aktivitet her enn i andre områder. Fjellene er spisse og alpine, og strekker seg rett opp fra havet. Toppene ligger på mellom 500-1000 meter, og utsikten fra samtlige er spektakulær. Som regel tar en på seg skiene rett utenfor bilen og starter umiddelbart oppstigningen. Er man sprek nok går man flere topper på en dag eller man kan gi seg etter en topp. Nedkjøringen byr på alt fra fine åpne sletter til bratte og eksponerte sider. Uavhengig av ferdighetsnivå så finner en noe som passer.

Skikjøringen passer for alle; de som vil kan få utfoldet seg i bratt terreng, mens andre kan kose seg i åpent og lekent terreng. Å få avslutte skidagen på skreifiske, eller på en strand som er som tatt ut av en turistbrosjyre fra et karibisk paradis er noen at det som virkelig gjør dette til en unik opplevelse, vi kaller det The Lofoten Experience.

 

En fantastisk opplevelse i Norges fineste natur. Arrangøren klarte å skape en herlig ramme rundt hele arrangementet med gode turer til fantastiske topper. Gruppene ble satt sammen slik at alle fikk mye ut av turene og nedkjøringene. Når vi ikke var på tur hadde arrangøren planlagt grilling på stranden, skreifiske, afterski i Klatrekafeen og fantastiske måltider, alt dette sammen med nydelige mennesker som bare smiler gjorde dette til den beste festivalen jeg noen gang har vert på, anbefales på det sterkeste..

Ørjan Andersen

The Lofoten Experience 

4-7 April 2024

Passer dette for meg?

Vi vet det er lett å tenke at en toppturfestival ikke passer for en selv, at dette er for erfarne skikjører og eventyrer. I så fall må vi få rette opp i dette inntrykket. Alle turene våre forgår med erfarne guider, og vi har turer som passer for alle ferdighetsnivåer. Vår eldste deltager har vært 70 år, flere har nettopp startet med toppturer, mens andre søker til den ekstreme fjellsiden.

Flere av gjestene våre reiser alene, og de blir kjapt en del av Festivalgjengen.

Dag for dag program

Festivalen begynner kl 16:00 på torsdag, med en hyggelig og avslappet «come together beachparty».

Dette er en fin anledning til kjenne på Lofotstemningen, samtidig som du blir litt kjent med de andre deltagerne. 

Sammenkomsten skjer på en liten nordnorsk strand med utsikt mot storhavet og fjellen og er like ved campen vår. På stranden rigger vi opp noen bålpanner, serverer snacks og forfriskelser. Alt innrammet av utsikten mot Vågakallen og havet.


Været bestemmer gjerne hvor lenge vi blir værende stranden, men det er heldigvis kort vei tilbake til campen. 

Om det skulle bli kaldt er det kun en kjapp rusletur tilbake til campen. Gjerne for avslapping eller alenetid, om du ønsker det.

Fredag er første, fulle festivaldag. Etter en deilig frokost på hotellet samles vi i resepsjonen. Vi får en oppdatering om forholdene i fjellet og mer informasjon om de ulike turene. Deretter møter du i skigruppen du hører til og dere drar til fjells. 

Vi returnerer til campen ca. kl.16, hvor det vil bli servert litt varm mat og drikke.

Det vi er mulig å få seg en liten afterski i spaavdelingen, for de som ønsker det.

Kl 17 drar til sjøs for skreifiske og å se solen gå ned bak Vågakallen. Vi er tilbake til hotell ca kl 20:00 slik at man rekker å få en dusj før det er middag på hotellet kl 21:00. 

Ny dag, nye magiske opplevelser. Lørdag møtes vi i resepsjonen og finner våre skigrupper.

Igjen drar vi til fjells for å jakte nye øyeblikk. Denne dagen har vi ekstra god tid og kan gjerne legge opp til en litt lengre turer. Selvsagt kun om gruppen ømsker det.

Uansett lengde på turen, boblebadet og badstuen er alltid klar når vi er tilbake. Da venter litt varm mat. Igjen venter en skikkelig, nordnorsk afterski. 


Middag blir servert i hovedbygget kl. 19:00. Etter middag legges det opp livemusikk og «hoftevrikking», for de som fremdeles har mer å gi i toppturbeina.

Søndag og siste festivaldag. Vi møtes i resepsjonen, for å samle skigruppene.

 Vi legger ut på festivalens siste skitur, som kanskje blir de aller mest minnerike?

 Vi tilpasser gjerne gruppenei forhold til avreisetidspunkt. 

De som har tidlig flyavgang kan gå på tur sammen , de som har senere avreise kan få tid til en litt lengre skiopplevelse. 

Bagasjen vår pakkes med i bilene ved avreise for dagens skitur. Denne dagen drar vi rett fra endt skitur til flyplassen.

%d