The Fjord Experience

Rallarveien, Aurlandsdalen og Nærøyfjorden

Sykling, fotturer og kajakk. 

En langhelg i fantastiske Flåm

The Fjord Experience

Vi joober med ny festival i 2024, kontakt oss dersom du er interessert i å delta

Gjennom tre dager skal vi oppleve det beste av hva Fjord Norge byr på av aktiviteter og opplevelser. Vi skal sykle Norges vakreste sykkeltur – Rallarveien, vandre til fots i spektakulære Aurlandsdalen og padle kajakk i verdensarvfjorden Nærøyfjorden.

Vi vil bo og spise godt. Nyte lange, aktive dager i nydelig natur. Dette er en langhelg du aldri vil glemme!

Denne turen passer for alle med OK form. Vi vil ta oss god tid på alle turene. Ingen erfaring fra kajakkpadling er påkrevd. 

Ingen å dra på tur med? Ikke noe problem, våre turer legges opp til at vi drar sammen som en gruppe og du blir fort kjent med de andre deltagerne. 

Festivalen er en all-inclusive tur, hvilket betyr at overnatting, måltider, aktiviteter, nødvending utstyr (sykkel og kajakk) samt lokal transport er inkludert

 

 

Fottur i Aurlandsdalen

 Turen, som ofte blir kalt Norges svar på Grand Canyon strekker seg fra Østerbø (820 moh) til Vassbygdi (70 moh), om lag 20 km og tar ca 6 timer. Vi reiser fra hotellet kl 09:00 med buss til Østerbø, derfra byr turen på mektige naturopplevelser. Stien går langs bratte fjellvegger med elver, fossefall luftige steintrapper og spektakulære naturfenomener på rekke og rad. Du passerer de gamle fjellgårdene Nesbø, Sinjarheim og Almen som minner om en svunnen tid. 

Sykle Rallarvegen

Fra høyfjell til fjord på sykkel i løpet av en dag er en unik opplevelse. Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkeltur og må oppleves en gang i løpet av livet. Turen starter i høyfjellslandskap før den går ned i spektakulære Flåmsdalen, med elver og fossefall. Turen følger Rallarvegen som er en godt etablert grussti, er relativt lett og kan sykles av alle. Turen starter med togtur fra Flåm kl 08:35  til Myrdal, en strekning kåret til av verdens beste togreise av Lonely Planet.

Kajakktur i Nærøyfjorden

Turen starter fra kajakksenteret i Gudvangen, og sammen med din guide padler du utover den trange UNESCO fjorden mens fjordbygden forsvinner bak deg. Mens du padler, får du vakker utsikt over små fjellgårder, og hvis du er heldig kan du se geiter på beite ved fjorden og sel på svabergene rundt deg. Underveis på turen er det lagt inn et lunsjstopp for sultne kropper. 

Flåmsbanen

Flåmsbana er en av Norges mest populære turistattraksjoner og er flere ganger kåret til en av verdens beste togreiser.
Den 20 kilometer lange togturen viser norsk natur på sitt vakreste og mest storslåtte og er et mesterverk av norsk ingeniørkunst.
Med elver som skjærer seg gjennom dype gjel, fosser som ramler utfor bratte fjellsider, hvite fjelltopper med små gårder som klamrer seg fast i bratte skråninger er en reise med Flåmsbana en reise i norsk natur.

Sosialt samvær

Å dele naturopplevelsene med andre gjør inntrykkene enda sterkere. Vi legger opp til fellesturer og sosial samvær på kveldene, men samtidig med respekt for at en kan behov for alenetid. På turene stiller vi med flere reiseledere som holder gruppen samlet og tilpasser dagen ut i fra gruppens ønsker.  

Fjordene

Steile fjell som speiler seg i majestetiske fjorder, fjellgårder som klorer seg fast i skråningen og en rikt dyreliv. De Norske fjorden byr på naturopplevelse en kan miste pusten av. I disse fjordene skal vi bo og dra på tur i over en langhelg du ikke vil glemme. 

Passer dette for meg?

Vi vet det er lett å tenke at noen av aktivitetene ikke passer for en selv, at en ikke er i god nok form eller flink nok på sykkel/kajakk. I så fall må vi få rette opp i dette inntrykket. Alle turene våre legges opp til at alle kan delta. Syklingen er enkel og det kreves ikke erfaring fra bruk av kjakkak for å delta.

Flere av gjestene våre reiser alene, og de blir kjapt en del av turgjengen.

AfterHike/Bike

Etter en deilig dag ute med aktivitet møtes vi for et varm måltid, noe å drikke og sosial samvær. En fin avsluttning på turdagen og god anledning til å dele inntrykkene fra dagen. 

Et godt måltid serveres senere på kvelden, her legger vi opp til variasjon i meny og hvor vi spiser. 

 

%d bloggers like this: