The Fjord Experience

Rallarveien, Aurlandsdalen og Nærøyfjorden

Sykling, fotturer og kajakk. 

En langhelg i fantastiske Flåm

The Fjord Experience

Flåm 23-26 September

Gjennom tre dager skal vi oppleve det beste av hva Fjord Norge byr på av aktiviteter og opplevelser. Vi skal sykle Norges vakreste sykkeltur – Rallarveien, vandre til fots i spektakulære Aurlandsdalen og padle kajakk i verdensarvfjorden Nærøyfjorden.

Vi vil bo på fantastiske Flåmsbrygga hotell, spise på Ægir Bryggeri resturant og nyte lange, aktive dager i nydelig natur. Dette er en langhelg du aldri vil glemme!

Denne turen passer for alle med OK form. Vi vil ta oss god tid på alle turene. Ingen erfaring fra kajakk padling er påkrevd. 

Ingen å dra på tur med? Ikke noe problem, våre turer legges opp til at vi drar sammen som en gruppe og du blir fort kjent med de andre deltagerne. 

Festivalen er en all-inclusive tur, hvilket betyr at overnatting, måltider, aktiviteter, nødvending utstyr (sykkel og kajakk) samt lokal transport er inkludert

Vi har noen få plasser ledig til introduksjonspris kr 8.500,-
Ordinærpris kr 9.900 

 

Fredag: Fottur i Aurlandsdalen

 Turen, som ofte blir kalt Norges svar på Grand Canyon strekker seg fra Østerbø (820 moh) til Vassbygdi (70 moh), om lag 20 km og tar ca 6 timer. Vi reiser fra hotellet kl 09:00 med buss til Østerbø, derfra byr turen på mektige naturopplevelser. Stien går langs bratte fjellvegger med elver, fossefall luftige steintrapper og spektakulære naturfenomener på rekke og rad. Du passerer de gamle fjellgårdene Nesbø, Sinjarheim og Almen som minner om en svunnen tid. Vel fremme ved Vassbygdi vil du bli hentet med buss for retur til Flåm.

Retur til Flåm ca kl 18:00 hvor vi møtes på Ægir bryggeri for en afterhike og noe lett å spise.

Til middag blir det servert en 3 retters meny på Flåmstova Restaurant kl 20:00

Lørdag: Sykle Rallarvegen 

Fra høyfjell til fjord på sykkel i løpet av en dag er en unik opplevelse. Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkeltur og må oppleves en gang i løpet av livet. Turen starter i høyfjellslandskap før den går ned i spektakulære Flåmsdalen, med elver og fossefall. Turen følger Rallarvegen som er en godt etablert grussti, er relativt lett og kan sykles av alle. Turen starter med togtur fra Flåm kl 08:35  til Myrdal, en strekning kåret til av verdens beste togreise av Lonely Planet.

Sykkelturen er på 53 km, mesteparten i slakk nedoverbakke og tar ca 6 timer. Retur til Flåm ca kl 17.

Ved retur Flåm møtes vi på Ægir Brygger for en afterbike og noe lett å spise. 

Kl 20:00 er det middag på unike Ægir Bryggerirestaurant hvor vi skal nyte Vikingplanken, en 5 retters matplanke.

Dersom værforholdene (ex snø på Finse) fører til at hele turen ikke kan gjennomføres vil enten kort ned på turen, eller erstatte turen med en annen aktivitet. 

 

Søndag: Kajakk tur i Nærøyfjorden

 

 

Etter to lange dager på tur, og en lørdagskveld på Ægir bryggeri starter vi rolig med en lang frokost på søndagen, utsjekk fra hotell og avreise fra Flåm er kl 11:00. Turen starter fra kajakksenteret i Gudvangen, og sammen med din guide padler du utover den trange UNESCO fjorden mens fjordbygden forsvinner bak deg. Mens du padler, får du vakker utsikt over små fjellgårder, og hvis du er heldig kan du se geiter på beite ved fjorden og sel på svabergene rundt deg. Underveis på turen er det lagt inn et lunsjstopp for sultne kropper. Guiden har medbrakt lunsj så her er det bare å slå seg ned og nyte et ferdiglaget måltid sammen med dine turkompiser.

Turen, og festivalen avsluttes i Gudvangen ca kl 16:30. For de som skal ta tog hjem blir det satt opp transport tilbake til Flåm slik at en rekker Flåmsbanen kl 17:25 som korresponderer med tog til Oslo og Bergen.

Passer dette for meg?

Vi vet det er lett å tenke at noen av aktivitetene ikke passer for en selv, at en ikke er i god nok form eller flink nok på sykkel/kajakk. I så fall må vi få rette opp i dette inntrykket. Alle turene våre legges opp til at alle kan delta. Syklingen er enkel og det kreves ikke erfaring fra bruk av kjakkak for å delta.

Flere av gjestene våre reiser alene, og de blir kjapt en del av turgjengen.

AfterHike/Bike

Etter en deilig dag ute med aktivitet møtes vi på Ægir bryggeri for noe lett å spise og god drikke mens vi deler dagens opplevelser.

Bygget Ægir BryggeriPub på Flåmsbrygga er i dag enn av de største attraksjonene i Flåm. Byggestilen er inspirert av norrøn mytologi og utvendig minner bygget om en stavkirke. Inne kjenner du varmen fra den 9 meter høge peisen, omkranset av dragehode og vegger preget av drivved.

Ægir ølet er i verdensklasse, og har fått både gull- sølv- og bronsemedaljer i «VM». Sitt ned på skinnfellen ved peisen, og nyte lukten og smaken!

Om hotellet

Flåmsbrygga Hotell ligger idyllisk til på havnen i Flåm, i nærhet til alle transportruter, aktiviteter og restauranter – men samtidig stille og fredfullt med fantastisk utsikt over fjorden. Flåmsbrygga er et lite og intimt hotell med en særpregne stil – både tradisjonelt og rustikk, men samtidig moderne og delikat. Hotellet har rom med balkong og fjordutsikt, moderne stil med norsk treverk, drivved, stein og glass.

%d bloggers like this: