Praktisk info

Her finner du informasjon om hvordan komme seg til Henningsvær, hvor vi bor og spiser med mer 

Hvordan komme seg til Henningsvær

Det er tre flyplasser som kan brukes for å komme seg til Henningsvær; Leknes, Svolvær og Harstad/Evenes. Vi anbefaller å benytte seg av Svolvær Lufthavn. Hit har Widerøe flere flygninger hver dag og vi organiserer henting på alle ankomster. Reisetid fra Svolvær til Henningsvær er ca 30 minutter. På avreise dagen legger vi opp til turer i nærheten av flyplassen slik at du får mest ut av skidagen. På avreisedagen må du bestille fly etter kl 16:00.

PS, vi anbefaller å bestille flybilletter tidlig da det er få seter på disse flygningene og de blir fort solgt ut. 

Leknes ligger ca 1 time kjøring fra Henningsvær, Widerøe har flere daglige flygninger hit. Vi har dessverre ikke organisert henting og levering på Leknes Lufthavn. 

Harstad/Evenes ligger ca 3 timer kjøring fra Henningsvær. Vi har ikke organisert transport til og fra Evenes. Men, vi kan i de fleste tilfelle være behjelpelig med at det står en bil på flyplassen som en selv kan kjøre til Henningsvær, dette er noen vi kan avklare ca 3 uker før festival start.  

 

Nødvendig utstyr

Skiutstyr tilpasset toppturer er forutsetning for å delta på turene, ski med mulighet for løs hel, sko med med gåfunksjon og feller. Skredutstyr som Sender/Søker, Søkestang og spade i egnet sekk er påkrevd. Vind og vanntett bukse/jakke og hjelm er og sterkt anbefalt. Noe tørt tøy i sekken, et par ekstra hansker og lue vil du nok ikke angre på om du pakker med deg på tur.

Overnatting

9Henningsvær Bryggehotell byr på bølgeskvulp under gulvplankene og en enestående utsikt over havet, havna og landemerket Vågakallen. Hotellet glir godt inn i den øvrige bebyggelsen, og gjør at du ganske fort kjenner deg som en del av lofotbyen Henningsvær.

Hotellet har 3 ulike romkategorier med ulike priser.

  • Rom med sjøutsikt gir en festivalpris på kr 14.900. Disse rommene ligger i 2 etg og byr på nydelig utsikt mot havneområdet i Henningsvær.
  • Rom med landsbyutsikt/Fjellutsikt gir en festivalpris på kr 13.900. Disse rommene ligger i 2/3 etg og byr på utsikt mot rorbuer og deler av pitoreske Henningsvær. Noen av rommen har og utsikt mot landmerket Vågakallen
  • Rom uten utsikt gir en festivalpris på kr 12.900. Disse rommen ligger i 1 etg, med vindu ut mot parkeringsplass / nabobygget.

Klikk på link under for å besøke hotellets hjemmeside om du ønsker mer informasjon 

Servering

Mat er en viktig del av opplevelse når man er på tur, og Nord-Norge har mye godt å by på. Som deltager får du servert alle måltider igjennom dagen, alt inkludert i prisen.

Når du ankommer Henningsvær på torsdag ettermiddag/kveld vil ha klart et lett kveldsmåltid til deg.

Vi starter alle dagene med en frokostbuffet på Bryggehotellet, og en kan smøre matpakke til dagens tur.

Både fredag og lørdag serverer vi et varmt måltid like etter ankomst til Henningsvær for å få varmen opp og påfyll av energi etter dagens turer. Middag fredag og lørdag blir i Henningsvær hvor vi besøker noen av Lofotens unike resturanter.

%d bloggers like this: