Tindebestigning og Surfing i Lofoten

Turen arrangeres for grupper på over 4 stk

Tindebestingning 2019

Lofoten byr på spektakulære fjelltopper og magiske sandstrender! Gjennom en langhelg skal vi utforske dette unike landskapet og i løpet av tre eventyrlige dager kommer vi til å:

  • Binde oss i tau for å besøke storslåtte topper
  • Ta på oss våtdrakt for å surfe i Atlanterhavet
  • Jakte etter nordlyset

Alt basert fra det karismatiske og koselige fiskeværet Henningsvær!

September er en måned som byr på mye her oppe i nord. Folkemengden er passert, og scenen er lagt for store naturopplevelser. Vi opplever nordlysets magiske fargespill, stifter bekjentskap med havørn og får et glimt av den nordnorske kulturen.

Langhelgen passer for deg som er gira på eventyr og litt vant til å være i fjellet. Du trenger ikke å ha noe erfaring med klatring eller surfing fra før. Programmet vi legger opp til er fleksibelt og med fokus på å tilpasse helgen etter hver enkelt og gruppen som helhet, slik at vi får mest mulig ut av dagene i nord.

Guidene for helgen er Vegard Stennes og Sigve Elstad, begge er fastboende i Henningsvær over mange år og jobber til vanlig for Nord Norsk Klatreskole. Vegard og Sigve har reist verden rundt på en rekke forskjellige eventyr, men liker seg best i Lofoten. De har til sammen årevis med erfaring med guiding i fjellet, både på ski og i fjellveggen. Surfingen vil bli instruert av lokale guider fra Lofoten Surfsenter på Unstad.

Vi mener at mat og drikke er en viktig del av totalopplevelsen når man er på tur. Lofoten byr på lokale råvarer i verdensklasse og noen av de satser vi på å fange selv under fredagens fisketur.

Henningsvær byr på flere svært gode restauranter og vi vil spise på flere av de. Ved ankomst hotellet etter tur på fredag og lørdag vil vi servere et lite, velsmakende varm måltid på hotellet. Middag fredag og lørdag blir på en av fiskeværets gode restauranter.

Inkludert i prisen

Opplevelser:

Tinderangling

LofotenExperience2 (1 of 1)
Under Tinderanglingen får en følt på både frykten og mestringsfølelsen under trygge forhold. Opplevelse av å reise seg stående på en spiss fjelltind med Norges råeste utsikt er noe som sitter i en i åresvis

Hvis du drømmer om spisse egger, luftige traverser og gylden bombefast granitt, da er dette noe for deg. To av dagne  pakker vi klatreutstyret og tauet i sekken for å oppsøke de høyeste toppene i øyriket. Toppene vi besøker tilpasser vi føret og gruppen, men det er garantert at guidene vil legge opp til et storslått alpint eventyr. Guidene, Vegard og Sigve, har jobbet som klatreinstruktører i Lofoten i 4 år og har klatret fjell over hele verden.

Surf

LofotenExperience2 (1 of 1)-6
Lofoten har de mest spektakulære surfestrendene som finnes. Gode bølger i unike omgivelser. Ikke rart Unstad står på Busckelisten til surfere over hele verden!

Å surfe i Atlanterhavet er en naturopplevelse helt utenom det vanlige. Å sitte på ¨Line-upen¨ med spisse lofotfjell i øst og storhavet i vest, uten en landeflekk før en når Grønland, kan vanskelig beskrives som noe annet en sublimt. En av dagene kjører vi ut til Unstad på Vestvågøy i Lofoten hvor dyktige instruktører vil gi oss en grundig innføring i hvordan man tar bølgen. Mellom bølgene vil deg bli lett servering samt noe godt å drikke på den nå verdensberømte stranden.

Nordlyset

Tidlig høst i Lofoten er ofte en veldig bra tid for å se nordlys. En av kveldene, når mørket har lagt seg kjører vi ut til et område uten lysforurensning og ser om vi får glimt av skjønne Aurora Borealis. Guidene tar oss med på forskjellige lokasjoner hvor de har sett nordlyset tidligere, de vil også være behjelpelig med å kunne gi en kort introduksjon til hvordan man best får fanget nordlyset på bilde. Med forbehold om klart vær og nordlysaktivitet.

Meld deg på her

%d bloggers like this: