Høsttur til Lofoten

Toppturer, kajakk padling og grottevandring. Nydelige fiskevær, fine folk og god stemning.

Booking

Opplevelseshelg i Lofoten

  • September

Turen gjennomføres som en privat gruppetur. Minimums gruppestørrelse er 6 personer. For forespørsel / Boooking kontakt oss via skjema under.

9 + 4 =

Bli med på et autentisk nordnorsk eventyr i verdens vakreste øyrike. Over tre dager besøker vi storslåtte topper, mørklagte sjø-grotter, Atlanterhavet og avsidesliggende perler på øyene vi bor på. Alt basert fra det karismatiske og koselige fiskeværet Henningsvær.

September er en måned som byr på mye her oppe i nord. Folkemengden er passert, og scenen er lagt for store naturopplevelser. Vi jakter nordlys, stifter bekjentskap med havørn og får et glimt av den nordnorske kulturen.

 Programmet vi legger opp til er fleksibelt og med fokus på å tilpasse helgen etter hver enkelt og gruppen som helhet, slik at vi får mest mulig ut av dagene i nord. I løpet av 4 dag vil du få være med på:

En dag på fjelltur hvor vi bestiger en av Lofotens spektakulære fjelltopper

  • En dag på kajakktur
  • En dag med Grottevandring
  • En kveldstur på jakt etter Nordlyset
  • God måltider på noen mest annerkjent spisesteder

Hva får du oppleve?

Fjelltur

Vågakallen med sine 943 meter over havet er det største fjellet i sitt nabolag på Austvågøy. Et svært karakteristisk alpint utseende har ført til at fiskere gjennom historien har brukt nettopp dette fjellet til å peile seg inn mot land når de kommer fra fiske i Vestfjorden. Vi bruker en av dagene til å forsere utfordringene dette fjellet gir oss og til å ta inn den ubeskrivelige 360 graders panorama utsikten fra toppen. Guidene vil tilrettelegge med tau og annet sikringsutstyr dersom dette er nødvendig, men som oftest klarer man å gjennomføre turen uten slikt utstyr. Denne turen er naturligvis væravhengig, og hvis det viser seg at været ikke spiller på lag har vi en rekke gode alternative topper vi kan besøke. Blant disse alternativene er: Glomtind, Hoven, Sydalsfjellet og Himmeltinden.

Grottevandring

Langs kysten mellom Henningsvær og Kabelvåg i Lofoten finnes det en magisk og lite besøkt verden av gyllen granitt. Slipt ned av enorme isbreer for tusenvis av år siden, med utallige irrganger og overaskende formasjoner. Kalle er det vi kaller denne plassen, men blant de lokale som kjenner til området blir det bare omtalt som Paradiset. Det er omtrent en halv times gange før vi kommer til den urgamle formasjonen vi skal vandre gjennom. Sjøgrotten er omtrent 500 meter lang og på det smaleste under en halv meter bred. Guidene er godt kjent i område og vil sørge for en sikker tur i spektakulær natur.

Kajakktur

Å padle kajakk rundt de endeløse øyene og holmene langs Lofotens vegg av fjell er en opplevelse som burde være på enhver bucketlist. Storartet natur, vilt dyreliv (vi er blant annet på utkikk etter havørna) og et fargespill på himmelen helt uten sammenlikning er det vi oppsøker. Fra kajakken kommer vi tettere på havet og dyrelivet en hva noe annet kan tilby. Vi tilbringer en av dagene med å gjøre nettopp dette. Vi starter med en gjennomgang av utstyr og teknikk, en kjapp introduksjon til redning og deretter padler vi sammen ut fra Henningsvær havn. Dette passer utmerket også til deg som ikke har padlet før. De erfarne guidene vil sørge for at du føler deg trygg og ivaretatt gjennom hele naturopplevelsen..

 

%d bloggers like this: