Opplevelseshelg i Lofoten

Turen arrarngeres for grupper på over 4 stk

Opplevelses helg 2019

Bli med på et autentisk nordnorsk eventyr i verdens vakreste øyrike. Over tre dager besøker vi storslåtte topper, mørklagte sjø-grotter, Atlanterhavet og avsidesliggende perler på øyene vi bor på. Alt basert fra det karismatiske og koselige fiskeværet Henningsvær.

September er en måned som byr på mye her oppe i nord. Folkemengden er passert, og scenen er lagt for store naturopplevelser. Vi jakter nordlys, stifter bekjentskap med havørn og får et glimt av den nordnorske kulturen.

Programmet vi legger opp til er fleksibelt og med fokus på å tilpasse helgen etter hver enkelt og gruppen som helhet, slik at vi får mest mulig ut av dagene i nord. I løpet av 4 dag vil du få være med på:

  • En dag på fjelltur hvor vi bestiger en av Lofotens spektakulære fjelltopper
  • En dag på kajakktur
  • En dag med Grottevandring
  • En kveldstur på jakt etter Nordlyset
  • God måltider på noen mest annerkjent spisesteder

Guidene for helgen er Vegard Stennes og Sigve Elstad, begge er fastboende i Henningsvær over mange år og jobber til vanlig for Nord Norsk Klatreskole. Vegard og Sigve har reist verden rundt på en rekke forskjellige eventyr, men liker seg best i Lofoten. De har begge årevis med erfaring fra ulike former for friluftsliv, spesielt på fjellet.

Inkludert i prisen

Opplevelser:

Her er noen av opplevelsene vi kan friste med:

Vågakallen (eller tilsvarende)

LofotenExperience (1 of 1)

Vågakallen med sine 943 meter over havet er det største fjellet i sitt nabolag på Austvågøy. Et svært karakteristisk alpint utseende har ført til at fiskere gjennom historien har brukt nettopp dette fjellet til å peile seg inn mot land når de kommer fra fiske i Vestfjorden. Vi bruker en av dagene til å forsere utfordringene dette fjellet gir oss og til å ta inn den ubeskrivelige 360 graders panorama utsikten fra toppen. Guidene vil tilrettelegge med tau og annet sikringsutstyr dersom dette er nødvendig, men som oftest klarer man å gjennomføre turen uten slikt utstyr. Denne turen er naturligvis væravhengig, og hvis det viser seg at været ikke spiller på lag har vi en rekke gode alternative topper vi kan besøke. Blant disse alternativene er: Glomtind, Hoven, Sydalsfjellet og Himmeltinden.

Grottevandring

Langs kysten mellom Henningsvær og Kabelvåg i Lofoten finnes det en magisk og lite besøkt verden av gyllen granitt. Slipt ned av enorme isbreer for tusenvis av år siden, med utallige irrganger og overaskende formasjoner. Kalle er det vi kaller denne plassen, men blant de lokale som kjenner til området blir det bare omtalt som Paradiset. Det er omtrent en halv times gange før vi kommer til den urgamle formasjonen vi skal vandre gjennom. Sjøgrotten er omtrent 500 meter lang og på det smaleste under en halv meter bred. Guidene er godt kjent i område og vil sørge for en sikker tur i spektakulær natur.

Kajakk

20160702_134831

Å padle kajakk rundt de endeløse øyene og holmene langs Lofotens vegg av fjell er en opplevelse som burde være på enhver bucketlist. Storartet natur, vilt dyreliv (vi er blant annet på utkikk etter havørna) og et fargespill på himmelen helt uten sammenlikning er det vi oppsøker. Fra kajakken kommer vi tettere på havet og dyrelivet en hva noe annet kan tilby. Vi tilbringer en av dagene med å gjøre nettopp dette. Vi starter med en gjennomgang av utstyr og teknikk, en kjapp introduksjon til redning og deretter padler vi sammen ut fra Henningsvær havn. Dette passer utmerket også til deg som ikke har padlet før. De erfarne guidene vil sørge for at du føler deg trygg og ivaretatt gjennom hele naturopplevelsen.

Nordlyset

Untitled-3

Tidlig høst i Lofoten er ofte en veldig bra tid for å se nordlys. En av kveldene, når mørket har lagt seg, kjører vi sammen ut til et område uten lysforurensning og ser om vi får glimt av skjønne Aurora Borealis. Guidene tar oss med på forskjellige lokasjoner hvor de har sett nordlyset tidligere, de vil også være behjelpelig med å kunne gi en kort introduksjon til hvordan man best får fanget nordlyset på bilde. Med forbehold om klart vær og solstormer noen dager i forvegen.

Klatrekafeen

20171104_204603

En av kveldene under opplevelseshelgen vil bli lagt til koselige Klatrekafeeen. Her vil det være fyr i peisen, noe kaldt å drikke og herlig live musikk for ørene. Å oppleve denne perlen av en plass kan vanskelig beskrives, atmosfæren er helt unik, følelsen i rommet uten like, og en grobunn for fantastiske sosiale opplevelser. Dette er virkelig en diamant i den nordnorske kulturen, sjelden og unik.

Meld deg på her

Les mer om hva som er inkludert her

%d bloggers like this: