Lofotfiske

Å delta på skriefiske er grunn nok til å dra til Lofoten. Som deltager på The Lofoten Experience får du ettermiddag på havet på jaket etter skreien.

 

Untitled-3
Gjennom vinteren fylles havnen i Henningsvær opp av fiskebåter, på det mest travle kunne en gå tørrskodd over havnen. Grunnen til dette er Henningsværs sentrale beliggenhet for Skreifiske. Det tar ikke lange tiden fra vil legger fra kai til fiskekrokene lager de første ringene i vannet.

 

Fredags ettermiddag møter vi opp på kaikanten hvor deler av Lofotens fiskeflåte venter på oss. Båtene er forholdsvis store og vi vil dra ut grupper på ca 25 stk. Fiske vil gå på rundgang blant deltagerne, dette gir deg og tid til å nyte utsikten mot Lofotveggen.

Henningsvær sin strategiske plassering gjør at det ikke tar lange tiden før de første slukene er i vannet og fiskekonkurransen kan starte. Vi vil ha kåring av største fisk og flest kilo pr person.

Fisketuren vil vare i omlag 3 timer, mer enn nok tid til å både få prøvd seg på fiske og til å nyte utsikten fra havet mot lofotveggen!

Om du mot formodning ikke skulle ønske å fiske, vil det uansett være en fantastisk opplevelse å være med på båttur for å oppleve det vakre Lofotlandskapet fra havet.

Før vi drar ut blir det servert et lett måltid, og underveis så vil kapteinen koke opp deler av fangsten for prøvesmaking utpå havet! Skrei rett fra havet fortjener en Michelin stjerne i seg selv!

 

cropped-untitled-51-e1501192582663.jpg
Mens middagen tilberedes og spises vil innveiing av dagens fangst gjennomføres, og kåring av største fisk og størst volum for en båt kåres. Noen som klarer mer en 13,3 kg?
%d bloggers like this: