Opplevelser

Under The Lofoten Experience kan du se frem til 3 dager på topptur med lokale guider i noe av det mest magiske skiterrenget som finnes.

Vi deler deltagerne opp i grupper ut i fra ferdighetsnivå, og selvsagt ut i fra hvem du ønsker å gå på tur med. Det legges opp til 3 turnivåer, Enkel topptur, Krevende topptur og Kompleks topptur. Les mer om turene under.

Enkle toppturer


Topptur på Pilan i Lofoten
På vei opp til Pilan under The Lofoten Experience 2016. Dette er en tur som passer for alle, ca 700 høydemeter i flott terreng med fine, store åpne flater å kjøre ned på. Utsikten står ikke tilbake for noe annet i Lofoten!!

Velger du disse turene er du helt trygg.  Dette er turer som passer for deg som ikke har gått mye på topptur før eller fortrekker mye kos og hygge. Men du må ha noe skierfaring fra alpinbakker eller langrenn. Disse turene går i enkelt terreng og vil ikke overstige 30 grader på det bratteste. Vi går typisk 600-700 høydemeter på en dag, og selv om du ikke har kommet deg på treningssenteret det siste året skal du fint klare å holde følge her.

Vi legger opp til et rolig og behagelig tempo med flere stopp underveis. Guiden din vil og gi deg tips og råd underveis om riktig bruk av utstyret og hvordan man går oppover og står nedover.

Og du trenger ikke å være bekymret, utsikten fra disse toppene er spektakulær og fantastisk! Her går du ikke glipp av noe!


Krevende toppturer

Kvittind er en av klassikerene i Lofoten og typisk en tur vi vil forsøke å gå under under krevende turer.

Her krever det at du har noe skierfaring og er komfortabel med å kjøre på ski i opptil 35 grader helning.  Du må kjenne godt til utstyret du skal bruke. Vi vil forsøke å få tid til to topper om dagen og gå mellom 800-1200 høydemeter.

Her tar vi sikte på å bestige en del av klassikerne i Lofoten som Torskmannen og Rundfjellet. Dette er topper som byr på spektakulær utsikt og nedkjøring i verdensklasse. Vi legger opp til et moderat, men effektivt tempo. På disse turene vil det og være fokus på hygge og kos, og vi vil selvsagt ta pauser for å nyte utsikten.

Komplekse toppturer

Topptur på Geitgaljartind i Lofoten
Geitgaljartind er en av de virkelig store klassikerene i Lofoten. Dette er Lofotens neste høyeste fjell og fra toppen ser du hele øyriket. At dette var en toppen Aksel Svindal kjørte ned under Supervention 2 sier alt om hva som venter deg på vei nedover. Er vi heldig med forholdene er dette en topp vi vil forsøke oss på

Har jakter vi de bratte spektakulære fjellsidene som Lofoten er kjent for. Frister det å kjøre samme linje som Aksel Lund Svindal ned fra Geitgalljatind? Er du komfortabel med å kjøre opptil 45 grader på ski?  Da er dette turene for deg. Turene krever at du har egne stegjern og isøks.

Turene her krever at du har mye erfaring fra toppturer, er godt trent og er trygg på bruk av utstyret.

Om turene

For alle turene er det forbehold om værforhold og skredfare. Spesielt gjelder dette for de krevende og komplekse turene. Det er ikke til å komme unna at Lofoten med sin beliggenhet i havgapet er utsatt for mye vær og ofte har krevende forhold. Ved å legge festivalen til midten av april minimerer vi risikoen for dette. Men faren for dårlig vær eller lite snø vil som alltid med alle vinteraktiviteter være til stede.

Nord Norsk klatreskole med Thorbjørn Enevold står som ansvarlig for gjennomføring av alle de guidede turene. Torbjørn har vært guide i Lofoten siden 70 tallet og er blant dem som kjenner Lofoten best. Thorbjørn er IFMGA sertifisert guide.


Lofotfiske

Å delta på skriefiske er grunn nok til å dra til Lofoten. Som deltager på The Lofoten Experience får du ettermiddag på havet på jaket etter skreien.
Untitled-3
Gjennom vinteren fylles havnen i Henningsvær opp av fiskebåter, på det mest travle kunne en gå tørrskodd over havnen. Grunnen til dette er Henningsværs sentrale beliggenhet for Skreifiske. Det tar ikke lange tiden fra vil legger fra kai til fiskekrokene lager de første ringene i vannet.

Fredags ettermiddag møter vi opp på kaikanten hvor deler av Lofotens fiskeflåte venter på oss. Båtene er forholdsvis store og vi vil dra ut grupper på ca 25 stk. Fiske vil gå på rundgang blant deltagerne, dette gir deg og tid til å nyte utsikten mot Lofotveggen.

Henningsvær sin strategiske plassering gjør at det ikke tar lange tiden før de første slukene er i vannet og fiskekonkurransen kan starte. Vi vil ha kåring av største fisk og flest kilo pr person.

Fisketuren vil vare i omlag 3 timer, mer enn nok tid til å både få prøvd seg på fiske og til å nyte utsikten fra havet mot lofotveggen!

Om du mot formodning ikke skulle ønske å fiske, vil det uansett være en fantastisk opplevelse å være med på båttur for å oppleve det vakre Lofotlandskapet fra havet.

Før vi drar ut blir det servert et lett måltid, og underveis så vil kapteinen koke opp deler av fangsten for prøvesmaking utpå havet! Skrei rett fra havet fortjener en Michelin stjerne i seg selv!

cropped-untitled-51-e1501192582663.jpg
Mens middagen tilberedes og spises vil innveiing av dagens fangst gjennomføres, og kåring av største fisk og størst volum for en båt kåres. Noen som klarer mer en 13,3 kg?

 

Sosialt

Vi mener at det viktigste med å dra på tur er kosen og hyggen med de man drar med, enten det er gamle venner en reiser sammen med eller nye bekjentskaper.

Røverhistorier fra dagens ski eller fisketur over en pils er en viktig del av totaltopplevelse, noe en runde på dansegulvet og er!

Under the Lofoten Experience har vi lagt opp til fullspekket sosialt program i Henningsvær.

Meet&Greet

Etterhvert som vi ankommer Henningsvær torsdag 12 april så møtes vi på Klatrekafeen for en hyggelig stund sammen. Vi benytter anledningen til å bli bedre kjent med de vi skal tilbringe tiden sammen med de kommende dagene. Her garanterer vi god stemning, og vi serverer et enkelt måltid til de som måtte ønske det.

Sjekk ut Klatrekafeen her


Nordlysfest

Ingen festival uten en skikkelig fest, og lørdag 14 april inviterer vi til heidundrende fest på Klatrekafeen. Stedet har rammen som trengs for å skape godstemning, med en blanding av Rorbukos og Nepalsk fjellkultur. Vi ordner med livemusikk og DJs, og er vi heldig står Nordlyset for lyshowet!


Fiskekonkurranse

Etter hvert som vi blir ferdig på fiske møtes vi utenfor Fiskekrogen, en av Norges mest tradisjonsrike fiskerestauranter. Her blir det innveiing av fangsten og etter hvert “høytidelige” premiering av vinnerne av fiskekonkurransen. Dagens fangst blir tilberedt av Fiskekrogens eminente kokker og servert i en uformell setting.


Afterski

Det blir ikke skifestival uten en skikkelig afterski, og Klatrekaffeen er som skapt for dette.  For de som er tidlig ferdig på ski om fredagen blir det afterski frem til avreise for fisketur, mens vi på lørdagen vil ha god tid før middagen begynner.

%d bloggers like this: