Toppturfestival i Lofoten

Toppturer, skreifiske og Nordlys. Nydelige fiskevær, fine folk og god stemning. Lofoten byr ikke bare på spektakulære fjell som er perfekt for toppturer på ski. Området byr om autentiske fiskevær, magiske sandstrender, kulinariske måltider og et helt unik Arktisk lys. Gjennom en langhelg skal vi oppleve alt dette og mer til – Realiser din Lofotendrøm under toppturfestivalen The Lofoten Experience.

Praktisk info nyUntitled-4Inkludert i prisen.jpg

Påmelding åpner 1 oktober

Spektakulære fjell som speiler seg i havet, det unike NordNorske lyset og ikke minst fiskeværet Henningsvær er rammen for 4 dager med eventyr. Det er noe helt spesielt å spenne på seg skiene i fjæresteinen og straks begynne på oppstigningen til alpine fjellformasjoner. Topper som byr på storslagen utsikt mot havet og en kan se fiskebåten ligge ute på jakt etter den berømte skreien.

Skikjøringen passer for alle; de som vil kan få utfoldet seg i bratt terreng, mens andre kan kose seg i åpent og lekent terreng. Å få avslutte skidagen på skreifiske, eller på en strand som er som tatt ut av en turistbrosjyre fra et karibisk paradis er noen at det som virkelig gjør dette til en unik opplevelse, vi kaller det The Lofoten Exeperience.

Opplev det autentiske fiskeværet Henningsvær og den legendariske Klatrekafeen med fyr i peisen og live musikk. Fiskesuppen på Fiskekrogen med utsikt mot Vågakallen,eller å sitte ute på svabergene mens en ser solen går ned bak Loftveggen. Minner for livet for alle som er med.

Om Festivalen

  • 3 dager på Topptur med lokalkjente guider – Eventuelt alternativ aktivitet.
  • 3 netter på Henningsvær Bryggehotell,
  • En ettermiddag på Skrefiske med lokale fiskere
  • Alle måltider inkluder (frokost, lunch, brunch og middag)
  • Henting og levering på flyplass


    Det eneste du trenger å gjøre utover å melde deg på The Lofoten Experience er å bestille flybillett.

Passer dette for meg

Vi vet det er lett å tenke at en toppturfestival ikke passer for en selv, at dette er for erfarne skikjører og eventyrer. I så fall må vi få rette opp i dette inntrykket. Alle turene våre forgår med erfarne guider, og vi har turer som passer for alle ferdighetsnivåer. Vår eldste deltager nærmer seg 70, flere har nettopp startet med toppturer, mens andre søker til den ekstreme fjellsiden.

Om Skiturene

Området har blitt et populært topptur område de siste årene, men fremdeles er skiturismen i sin spede begynnelse og det langt mindre aktivitet her enn i andre områder. Fjellene er spisse og alpine, og strekker seg rett opp fra havet. Toppene ligger på mellom 500-1000 meter, og utsikten fra samtlige er spektakulær. Som regel tar en på seg skiene rett utenfor bilen og starter umiddelbart oppstigningen. Er man sprek nok går man flere topper på en dag eller man kan gi seg etter en topp. Nedkjøringen byr på alt fra fine åpne sletter til bratte og eksponerte sider. Uavhengig av ferdighetsnivå så finner en noe som passer.


Om Henningsvær

Verdens vakrest fiskevær, og utgangspunktet for The Lofoten Experience.

Henningsvær er utgangspunktet for festivalen og består av en gruppe små øyer helt ute i havgapet. Været ligger like ved de kjente fjellformasjonene Vågakallen og Presten. Disse  danner grunnlagt for noen av Norges beste klatreruter, og Norges eldste klatreskole ligger i Henningsvær. De kjente gatekunstnerene Dolk og Pøbel har bodd flere vintre i Henningsvær, og flere av deres mest kjente verk er å finne på forlatte bygninger i Lofoten, flere av de i Henningsvær. Dette og mere til har bidratt til å Henningsvær har fått en unik sjarm som kombinerer sport, kultur og tradisjonelt fiske. I fiskeværet finner en flere virkelig gode restauranter og puber, og flere flotte gallerier.

Om Lofoten

Lofoten består av en rekke øyer som strekker seg utover i Atlanterhavet. Området er blant de meste kontrastfulle som finnes. Spisse tinder som strekker seg rett opp fra havet, vær som skifter fra snøstorm til blåhimmel, vindstille og sol på minutter. Det arktiske lyset som speiler seg i havet og snøen. Havørner som jakter på dagen middag. Det er ikke uten grunn at dette kalles de magiske øyer.

Lofoten er og kjent for sine sjarmerende fiskevær, og vakrest og mest spesielt av alle mener vi at Henningsvær er

Vår filosofi er Eventyr-for folk flest! Og det er nettopp dette The Lofoten Experience er. Toppturer som passer uavhengig av skiferdigheter og fysisk form.

Meld deg på her

%d bloggers like this: