Toppturfestival

Toppturfestivalen The Lofoten Experience
Realiser din Lofoten drøm

Toppturer, skreifiske og Nordlys. Nydelige fiskevær, fine folk og god stemning. Bli med på en toppturfestival som handler om mer enn ski og skikjøring. Vi ønsker å vise deg hva den unike Lofoten opplevelsen er.  Bli med oss på toppturfestival i Henningsvær!

Spektakulære fjell som speiler seg i havet, det unike NordNorske lyset og ikke minst fiskeværet Henningsvær er rammen for 4 dager med eventyr. Det er noe helt spesielt å spenne på seg skiene i fjæresteinen og straks begynne på oppstigningen til alpine fjellformasjoner. Topper som byr på storslagen utsikt mot havet og en kan se fiskebåten ligge ute på jakt etter den berømte skreien.

Skikjøringen passer for alle; små grupper gjør at de som vil får utfoldet seg i bratt eksponert terreng, mens andre kan kose seg i åpent og lekent terreng. Å avslutte skidagen på skreifiske, eller på en lang sandstrand med hvitkledd fjell som utsikt er noe av det som gjør dette til en unik opplevelse. Festivalen har sitt utgangspunkt i fiskeværet Henningsvær som for mange er høydepunktet. Den legendariske Klatrekafeen, med fyr i peisen, live musikk og nordlyset som danser utenfor. Fiskesuppen på Fiskekrogen med utsikt mot Vågakallen, eller å sitte ute på svabergene mens en ser solen går ned bak Loftveggen. Minner for livet for alle som var med.

Vi legger opp til en langhelg i fullspekket med opplevelser fra du kommer til du drar. For å gjøre opplevelse så unik som mulig for deg som gjest har festivalen kun 50 plasser. Stort nok til at vi kan tilby skiturer for alle ferdighetsnivåer men liten nok til at du blir godt kjent med alle de andre deltagerne.

NordNorsk Klatreskole står for all guiding og vi bor godt på vakre Henningsvær Bryggehotell

Om Festivalen
  • 3 dager på Topptur med lokalkjente guider – Eventuelt alternativ aktivitet.
  • 3 netter på Henningsvær Bryggehotell,
  • En ettermiddag på Skrefiske med lokale fiskere
  • Alle måltider inkluder (frokost, lunch, brunch og middag)
  • Henting og levering på flyplass

Det eneste du trenger å gjøre utover å melde deg på The Lofoten Experience 2019 er å bestille flybillett. Prisen for dette eventyret er kr 10.900. Sjekk ut hvordan en kommer seg til Lofoten under praktisk info.

Hvorfor ikke bli litt lengre eller komme litt før når en først skal på tur. For 2500 ekstra pr natt får du overnatting, en ekstra dag med guide, frokost, lunch (matpakke) og middag.

Meld deg på her

Passer dette for meg?

Vår filosofi er Eventyr-for folk flest! Og det er nettopp dette The Lofoten Experience er. Toppturer som passer uavhengig av skiferdigheter og fysisk form.

Vi vet det er lett å tenke at en toppturfestival ikke passer for en selv, at dette er for erfarne skikjører og eventyrer. I så fall må vi få rette opp i dette inntrykket. Alle turene våre forgår med erfarne guider, og vi har turer som passer for alle ferdighetsnivåer. Vår yngste gjester i tidlig i 20 åren og de eldste 70, flere har nettopp startet med toppturer, mens andre er svært erfarne frikjører. Hver dag har vi alternativer til toppturene som kajakkturer, galleribesøk og dagsturer langs hele kysten.

Om Lofoten

Lofoten består av en rekke øyer som strekker seg utover i Atlanterhavet. Området er blant de meste kontrastfulle som finnes. Spisse tinder som strekker seg rett opp fra havet, vær som skifter fra snøstorm til blåhimmel, vindstille og sol på minutter. Det arktiske lyset som speiler seg i havet og snøen. Havørner som jakter på dagen middag. Det er ikke uten grunn at dette kalles de magiske øyer.

Lofoten er og kjent for sine sjarmerende fiskevær, og vakrest og mest spesielt av alle mener vi at Henningsvær er

Om Henningsvær

Verdens vakrest fiskevær, og utgangspunktet for The Lofoten Experience

Henningsvær er utgangspunktet for festivalen og består av en gruppe små øyer helt ute i havgapet. Været ligger like ved de kjente fjellformasjonene Vågakallen og Presten. Disse  danner grunnlagt for noen av Norges beste klatreruter, og Norges eldste klatreskole ligger i Henningsvær. De kjente gatekunstnerene Dolk og Pøbel har bodd flere vintre i Henningsvær, og flere av deres mest kjente verk er å finne på forlatte bygninger i Lofoten, flere av de i Henningsvær. Dette og mere til har bidratt til å Henningsvær har fått en unik sjarm som kombinerer sport, kultur og tradisjonelt fiske. I fiskeværet finner en flere virkelig gode restauranter og puber, og flere flotte gallerier. Og vi skal? besøke flere av de.

Om Skiturene

Området har blitt et populært topptur område de siste årene, men fremdeles er skiturismen i sin spede begynnelse og det langt mindre aktivitet her enn i andre områder. Fjellene er spisse og alpine, og strekker seg rett opp fra havet. Toppene ligger på mellom 500-1000 meter, og utsikten fra samtlige er spektakulær. Som regel tar en på seg skiene rett utenfor bilen og starter umiddelbart oppstigningen. Er man sprek nok går man flere topper på en dag eller man kan gi seg etter en topp. Nedkjøringen byr på alt fra fine åpne sletter til bratte og eksponerte sider. Uavhengig av ferdighetsnivå så finner en noe som passer. Les mer om toppturene vi har her.

Om Skreifiske

Hvert år trekker skreien inn fra Barentshavet mot Vestfjorden for å gyte. På sin ferd passerer den Lofoten. Dette har dannet grunnlagt for et eventyrlig fiske gjennom 100vis av år. Av skreien produseres det tørrfisk og klippfisk og er en av Norges største eksportvarer. Land som Italia, Spania og Portugal har sine favorittretter basert på disse fantastiske råvarene (Bacalao). Å få være med en lokal fisker ut på skreifiske er en helt spesiell opplevelse. Allerede før en starter å fiske kommer inntrykkene. Å se de snødekte spisse alpine toppene fra havet er en naturopplevelse av sjeldne. Selve fisketuren kan fort bli hektisk, kommer man inn i en stim med skrei så går det for unna. Og det er lang fra uvanlig at fisken som biter er godt over 10 kg.

Les mer om våre fisketurer her.

Om Nordlyset

Nordlyset er et magisk fenomen og noe av det mest fantastiske en kan oppleve i naturen. Og vi er så heldig at Norge er plassert perfekt til i forhold til å få oppleve dette. Nordlyset oppstår ved kraftige soleksplosjoner. Disse fører til at store menger elektriske ladet partikler blir sendt ut i rommet. Disse partiklene trenger ned i jordens atmosfære, og føres ned mot polene der magnetfelter er kraftigst. Gjennom denne kontakten frigis det energi og nordlys oppstår. Lofoten er perfekt plassert for å få oppleve nordlyset. De spisse fjellene bidrar til at skyformasjonen sprekker opp gir regelmessig åpninger i skydekke slik at en kan se nattehimmelen. At området er lite befolket gjør og at lysforurensningen er liten og dermed muligheten for å se nordlyset større.

Nordlyset har vi gjennom hele året, men sommer er det for lyst til å se det. I Lofoten er nordlys sesongen fra September til Mars, men en kan være heldig å få oppleve dette fenomenet ut mot midten av April og, vi skal i alle fall sørge for at du får beskjed dersom det oppstår.

Les mer om opplevelsene under The Lofoten Experience her og alt du trenger å vite om det praktiske her

Meld deg på her

%d bloggers like this: