Under the Lofoten Experience kan du se frem til 3 fulle dager på topptur med lokale guider i det mest magiske skiterrenget som finnes.

Vi deler deltagerne opp i grupper ut i fra ferdighetsnivå, og selvsagt ut i fra hvem du ønsker å gå på tur med. Det legges opp til 3 turnivåer, Enkel topptur, Krevende topptur og Kompleks topptur. Les mer om turene under.

Enkle toppturer


Topptur på Pilan i Lofoten

På vei opp til Pilan under The Lofoten Experience 2016. Dette er en tur som passer for alle, ca 700 høydemeter i flott terreng med fine, store åpne flater å kjøre ned på. Utsikten står ikke tilbake for noe annet i Lofoten!!

Velger du disse turene er du helt trygg.  Dette er turer som passer for deg som ikke har gått mye på topptur før eller fortrekker mye kos og hygge. Men du må ha noe skierfaring fra alpinbakker eller langrenn. Disse turene går i enkelt terreng og vil ikke overstige 30 grader på det bratteste. Vi går typisk 600-700 høydemeter på en dag, og selv om du ikke har kommet deg på treningssenteret det siste året skal du fint klare å holde følge her.

Vi legger opp til et rolig og behagelig tempo med flere stopp underveis. Guiden din vil og gi deg tips og råd underveis om riktig bruk av utstyret og hvordan man går oppover og står nedover.

Og du trenger ikke å være bekymret, utsikten fra disse toppene er spektakulær og fantastisk! Her går du ikke glipp av noe!


Krevende toppturer

Kvittind er en av klassikerene i Lofoten og typisk en tur vi vil forsøke å gå under under krevende turer.

Her krever det at du har noe skierfaring og er komfortabel med å kjøre på ski i opptil 35 grader helning.  Du må kjenne godt til utstyret du skal bruke. Vi vil forsøke å få tid til to topper om dagen og gå mellom 800-1200 høydemeter.

Her tar vi sikte på å bestige en del av klassikerne i Lofoten som Torskmannen og Rundfjellet. Dette er topper som byr på spektakulær utsikt og nedkjøring i verdensklasse. Vi legger opp til et moderat, men effektivt tempo. På disse turene vil det og være fokus på hygge og kos, og vi vil selvsagt ta pauser for å nyte utsikten.

Komplekse toppturer

Topptur på Geitgaljartind i Lofoten

Geitgaljartind er en av de virkelig store klassikerene i Lofoten. Dette er Lofotens neste høyeste fjell og fra toppen ser du hele øyriket. At dette var en toppen Aksel Svindal kjørte ned under Supervention 2 sier alt om hva som venter deg på vei nedover. Er vi heldig med forholdene er dette en topp vi vil forsøke oss på

Har jakter vi de bratte spektakulære fjellsidene som Lofoten er kjent for. Frister det å kjøre samme linje som Aksel Lund Svindal ned fra Geitgalljatind? Er du komfortabel med å kjøre opptil 45 grader på ski?  Da er dette turene for deg. Turene krever at du har egne stegjern og isøks.

Turene her krever at du har mye erfaring fra toppturer, er godt trent og er trygg på bruk av utstyret.

Om turene

For alle turene er det forbehold om værforhold og skredfare. Spesielt gjelder dette for de krevende og komplekse turene. Det er ikke til å komme unna at Lofoten med sin beliggenhet i havgapet er utsatt for mye vær og ofte har krevende forhold. Ved å legge festivalen til midten av april minimerer vi risikoen for dette. Men faren for dårlig vær eller lite snø vil som alltid med alle vinteraktiviteter være til stede.

Nord Norsk klatreskole med Thorbjørn Enevold står som ansvarlig for gjennomføring av alle de guidede turene. Torbjørn har vært guide i Lofoten siden 70 tallet og er blant dem som kjenner Lofoten best. Thorbjørn er IFMGA sertifisert guide.

 

%d bloggers like this: